Sobre la sortida a observar grues

Tal i com vam anunciar en aquest blog, el passat pont del 6-8 de desembre vam fer una sortida a la llacuna de Gallocanta (Aragó) a veure la congregació de grues migrants i hivernants que hi ha cada any en aquesta època.

Les grues van estar a l'alçada de les circumstàncies i ens van proporcionar un bon espectacle a la caiguda de la tarda però encara més a l'alba, abans que despuntés el sol, quan s'aixecaven de la llacuna on passen la nit per anar a menjar als camps dels voltants. La temperatura d'aproximadament -5ºC no ens va desanimar a plantar-nos ben d'hora per veure com sortien.

En aquest video veieu algunes de les imatges del moment en què marxen de la llacuna.


A més, vam anar acompanyats de dos ornitòlegs locals, grans experts en la biologia de la grua, que ens van mostrar a la pràctica com fan el radiotracking de les grues (en vam trobar unes quantes de Suècia, Finlàndia, Alemanya i altres països del nord d'Europa), vam fer lectures d'anelles i ens van acompanyar a buscar aus estepàries als secans dels voltants.

Entre d'altres espècies, vam poder observar esmerla, arpella pàl·lida, xurra, calàndria, falcó pelegrí i un mascle de pioc salvatge (més conegut per avutarda), gràcies a un pagès que ens va localitzar el que probablement era l'últim exemplar que quedava a la zona, ja que els piocs de Gallocanta es desplacen una mica més al sud quan arriba l'hivern.

Van ser tres dies amb un grup molt ben avingut i predisposat a passar-s'ho bé, tot i que no sé si van superar el guia, que s'ho va passar fantàsticament. Un servidor, és clar.





Totalment recomanable anar a Gallocanta a veure les grues i el seu entorn natural. És un espectacle dels que et queden gravats a la retina per sempre.

Bon birding!

Comentaris

  1. Ostres, Quina enveja sana!
    Ha estat un èxit, felicitats.
    Ara, sembla que hi feia calor, no? ;-)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ostres, nano! Aproximadament, 5-7 sota zero a primera hora. Es podia aguantar si anaves ben tapat i pensaves que després aniríem a esmorzar...
      Durant el dia sortia el sol i s'estava molt confortable. Afortunadament, perquè aquell fred no el podries aguantar de forma continuada.

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars