Drons i ocells

Fa un temps que estem escoltant sobre les funcions dels drons, avionets no tripulats que es poden fer servir amb diferents objectius que poden ser militars, de prospecció, vigilància, protecció i altres, però des de que Amazon va dir que els faria servir per entregar paquets s'ha desfermat la imaginació i ara s'escolten funcionalitats diverses per aquestes joguines.

                                                          Foto: nano-colibrí amb finalitats d'espionatge i defensa presentat pel Pentagon dels EEUU.

Primer que res cal felicitar Amazon per la seva estratègia de màrketing i aconseguir sortir a primera plana en diaris i telenotícies amb una xorrada com aquesta i en segon lloc, com a birders, ens toca pensar en les implicacions que els drons, circulant sense control amunt i avall, poden tenir per l'avifauna.

Haig de reconèixer que les joguines futuristes, artilugis electrònics i similars em fan gràcia. De seguida penso en aplicacions interessants per fer coses que en aquests moments ens siguin impossibles. Pensar en drons per arribar a llocs on hi ha ocells als que ara  no podem accedir sembla obrir interessants possibilitats d'investigació i si se'n fa un bon ús els drons poden ser molt útils per moltes coses.

Tanmateix, quan veig la utilització que en poden fer alguns m'ho repenso. Mireu què fan alguns personatges "juganers" que es dediquen a perseguir rapinyaires i altra fauna per diversió. Alguns dels vídeos que han penjat a YouTube demostren que poden ser bastant empipadors pels animals.

Com sempre, caldrà prendre mesures i adaptar la legislació per fer front a aquesta nova molèstia per la fauna. Veurem si això serà només una cosa aïllada o una altra moda estúpida que tindrà els seus seguidors fidels per acabar convertint-se en un problema. Al blog 10.000birds.com hi ha un article sobre això que pot ser del vostre interès (encara que no estic d'acord amb tot el que es diu).


La tecnologia ha estat la solució de molts problemes però n'ha creat uns quants més pels que potser no estàvem preparats. Bé, som al segle XXI...

Bon birding!

Comentaris

Entrades populars