Sortim a TV3 dues vegades la setmana vinent

La setmana vinent un servidor i altres ocellots sortim a TV3 en aquestes dues emissions:

Dilluns 16 de juny a l'Espai Terra amb el Tomàs Molina en directe a partir de les 19h (crec que sortirem cap a les 19:30h) parlant del Projecte Ocells dels Jardins. Estigueu a l'aguait!


Dijous 19 de juny a El Medi Ambient a les 14:20. Es titula "Orenetes a l'Ajuntament" i és un programa que vam gravar fa unes setmanes sobre una gran colònia d'oreneta cuablanca a l'Ajuntament de Sant Adrià del Besòs. La colònia està sent monitoritzada en el marc del Projecte Orenetes i té una història de supervivència, ja que en un moment en què s'anava a remodelar la façana de l'ajuntament... us imagineu què anaven a fer amb els nius?

Sort que hi havia gent disposada a sortir en defensa de les orenetes (particularment l'Eduard Rodríguez), i es van aturar les obres fins després de l'època de cria. Com que això igualment suposava eliminar els nius existents, després de la remodelació es van posar nius artificials perquè quan les orenetes tornessin la primavera següent es trobessin amb estímuls per tornar-hi a criar. I així va ser. Una història d'èxit! Així és com s'haurien de fer sempre les coses.

Fantàstic que els mitjans es facin ressò de temes d'ornitologia. Això marxa. Estic segur que acabarem tenint notícies d'ornitologia regularment als mitjans de comunicació, estil els anglesos, que avisen de les arribades dels ocells estivals, les rareses o les zones interessants per mirar ocells. 

Per si a algú se li va passar (encara que hi tinc una entrada aquí al blog) l'any passat van sortir els cursos d'ornitologia de l'ICO, que es poden veure aquí:
http://www.tv3.cat/3alacarta/videos/4668491

Bon birding!


Comentaris

  1. Haurem d'estar atents a la "caixa tonta" com es deia abans.
    A Tarragona ha passat una història semblant en un Institut de batxillerat molt cèntric, també hi ha ara un munt de nius artificials amb èxit total.
    En aquest cas han estat els Agents Rurals els que han promogut l'actuació.

    ResponElimina
  2. Sé que l'altre dia va sortir al telenotícies; no sé si és la que dius però em sembla que sí.

    ResponElimina
  3. Felicidades!
    Buenísima presentación del proyecto Ocells dels Jardins!! Seguro que se duplicarán las entradas!!! Con un ornitólogo tan guapo, y unas fotos tan ilustrativas...jiji....! En serio, qué bueno que se hagan públicas estas iniciativas que presentan una forma participativa de ciencia ciudadana. Enhorabuena por vuestro esfuerzo continuo y buen hacer.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Muchas gracias! Y por cierto, yo sólo les di las fotos de las cotorras i tórtoras, las otras, incluyendo un pica-soques blau de una tal Matilde las seleccionaron ellos. O sea, que no hubo favoritismos, será por que son buenas.... ;-)

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars