Dos llibres que no us podeu perdre!

Aquí teniu dues revisions sobre llibres molt interessants que us podeu autoregalar aquest Nadal (bé, generalment, jo m'autoregalo els llibres o coacciono a la família perquè me'ls regalin).

Un d'ells és l'"Enigmàtic tarannà dels ocells" (The Bird Way), de Jennifer Ackerman, que és un llibre posterior al seu famós "El ingenio de los pájaros" (The Genius of Birds) i que parla d'aspectes extraordinaris de la biologia dels ocells. Francament interessant (jo hi he fet descobertes que m'han fet saltar del sofà) i fàcilment comprensible per qualsevol persona, encara que no sigui del ram ornitològic.

I l'altre és "Las aves. La edad de oro de la ilustración de aves", de Philip Kennedy, una autèntica joia. S'hi reprodueixen il·lustracions dels grans naturalistes i dibuixants dels segles XVIII i XIX (d'on prové aquesta mania de posar els segles en números romans?), amb textos sobre les seves biografies, dibuixos, història, etc. M'ha agradat moltíssim; potser soc una mica romàntic però imaginar-me a John James Audubon veient milions de coloms migratoris abans que s'extingissin o a John i Elisabeth Gould descobrint espècies noves per la ciència a Austràlia, em fa posar la pell de gallina.

Aquí teniu els vídeos amb la revisió.

L'enigmàtic tarannà dels ocells, Jennifer Ackerman.


Las aves. La edad de oro de la ilustración de aves, Philip Kennedy.


Bon birding i bona lectura!

Comentaris

  1. Fantàstiques recomanacions, Abel. El primer, de la Jennifer Ackerman, ja el tinc i l'he llegit, m'ha agradat molt. És realment increïble el que poden arribar a fer els ocells. El segón no el coneixí a i ja me l'he demanat per reis. Estic frisant per veure'l. Moltes gràcies.

    Et vull deixar també us regal, el meu blog de natura, per si li vols donar una ullada
    https://historiesnaturalsdentoni.blogspot.com/

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, el de l'Ackerman és molt bo i el dels il·lustradors és per embadalir-s'hi estona amb calma. A mi m'ha agradat molt.
      Donaré una ullada al blog. Vegi que és d'Esclet. Un company meu hi va molt i en parla molt com a bon hotspot de la zona!

      Elimina
  2. Gràcies pel resum del llibre, a mi em va posar una mica nerviós les errades en la traducció dels noms, tipus coal tit per mallarenga carbó. Crec que això és inadmissible.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, he estat.una mica condescendent perquè crec que cal promocionar que es tradueixin aquests llibres al català però no entenc que no haguessin fet una cosa tan fàcil com mirar el diccionari dels noms dels ocells del món del Termcat.

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars