QUI VA VEURE EL MUSSOL DE HORN CREEK?

M'ha fet molt il·lusió publicar la ficció "Qui va veure el mussol de Horn Creek?" Aquesta és una novel·la curta (135 pàgines) que vaig escriure durant el confinament de l'any 2020 i que fins ara no he pogut publicar. Amb una excepció, no vaig aconseguir que les editorials es llegissin el manuscrit, així que l'he autopublicat amb Editorial Círculo Rojo. "Si vols estar ben servit, fes-te tu mateix el llit", que solia dir la meva mare.

DE QUÈ VA?

Hi trobareu una trama de thriller, amb un assassinat i uns polis de l'FBI que han de resoldre el cas però resulta que hi ha uns quants ocellaires entre mig. No dono molts detalls per no fer cap spoiler, però realment, els ocells, les llistes d'ocells, les bases de dades d'ocells i els ocellaires emocionats veient espècies noves apareixen per tot arreu. I, com no, la cosa s'empatolla amb aquesta tropa pel mig.

AGRADARÀ ALS PROFANS EN ORNITOLOGIA?

Sens dubte, de fet, molta gent normal (en contraposició als ornitòlegs, que som "anormals") descobreix un món, el dels birders obsessionats, que no s'imaginava que existís. Els qui l'han llegit m'han corroborat que han flipat. Els birders també s'ho passaran bé i, el que és pitjor, s'hi reconeixeran en moltes actituds patològiques.

ÉS LITERATURA?

Sí, sens dubte. Encara que m'agradi remarcar el retrat que he volgut fer de la nostra afició, hi ha una trama, uns personatges i un desenllaç. Com en un best-seller qualsevol, vaja. No tinc pretensions literàries però sí que he tingut molta cura pel que fa al guió i als diàlegs, aquest últim un aspecte molt deixat de banda en la literatura contemporània. Cada paràgraf té sentit i cada frase està pensada. No hi ha farciment.

ON ES COMPRA?

Aquí teniu les llibreries on en el podeu trobar físicament:

Barcelona
Oryx, c/Balmes, 71.
Horitzons, c/ Rosselló, 268.
Altaïr, Gran Vía de les Corts Catalanes, 616.
Girona
Ulyssus, Cort Reial, 3
Tarragona
La Capona, c/ del gasòmetre, 41
La Seu d'Urgell
Aubèrria, Regència d'Urgell, 22
Palau-solità i Plegamans
Quiosc Roser, Quiosc Pavelló i Papereria Tècnica.

També es distribueix a aquestes llibreries però jo no tinc control de si el tenen físicament o no:
La Casa del Libro, FNAC i El Corte Inglés.

A part de les botigues online de les llibreries esmentades, també el podeu comprar online a Aula i Natura:

https://www.aulainatura.cat/ca/cataleg-d-activitats/qui-va-veure-el-mussol-de-horn-creek/ 

També està a Amazon però en el format d'impressió sota demanda, de qualitat més pobra.

QUÈ DIUEN ELS LECTORS?

"El text és fresc i original, l'autor té instint sobre el ritme de l'acció i sempre hi ha un "cliff-hanger" que et fa seguir llegint. Es veu una clara influència de la novel·la negra americana del s. XX."

Helena Guilera - Editorial Amsterdam

"És remarcable la construcció dels personatges, les referències ornitològiques, cinèfiles i del context social, el ritme de la narració... Un llibre per gaudir-ne de veritat!"

Norbert Froufe - Professor de secundària

"Vaig començar i no vaig poder parar. Les descripcions dels personatges i dels ambients fa que de seguida et trobis en situació. Els tocs d'humor i les xaladures dels birders són magistrals!"

Anna Hernández - Account Manager

"El llibre m'ha encantat. Combina policies i assassinats amb l'ornitologia en el seu punt més extrem que fan, junt amb la tria dels personatges, una novel·la molt divertida i original. Mostra les bogeries ornitològiques que, encara que no vulguis acceptar-ho, en algunes et sens identificat. Sens dubte, una novel·la extraordinària i única."

Artur Morales - Estudiant de 2n d'ESO

"Els personatges estan ben definits, et manté la intriga i desperta rialles. He gaudit amb les referències a pelis com Casablanca o Harry el Brut. Les he vist totes!"

Maria Assumpta - Professora d'Institut.

 

I espero que, si el compres, també t'agradi i que m'ho facis saber, a mi i a tothom!


Bon birding i bona lectura!


 

 

 

 

 




Comentaris

  1. Un llibre absolutament deliciós i còmplice amb l'afeccionat als ocells!

    ResponElimina
  2. Molt bó el tema, només un incis😄la majoria d'ornitolegs som "normals" de vegades massa normals, però ets un crack i saps fer-te apreciar! Enhorabona per la publicació i els coneixements que transmets planament i sencillament!

    ResponElimina
  3. Hostis, m'he oblidat de signar el comentari,
    C.Furquet

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies pel comentari! Jo crec, de tota manera, que pel sol fet de ser ornitòlegs ja som "anormals". No en el sentit pejoratiu del terme sinó perquè la gent ens mira com una mena de "rara avis" que no saben com tractar-la... Jajaja!

      Elimina
  4. Bonissim!!! Feia temps que no m'ho passava tant bé llegint! Diria que a cadascuna de les pàgines m'arrencava dos o tres somriures, i alguns d'ells sonors! La descripció de les personalitats i l'encaix (millor dit l'inmiscibilitat o incomprensió) entre elles és delirant. Tan aviat descriu sotileses "birders" com matusserismes "lliga del rifle", amanit amb les explicacions del tarennà de la societat local. Un no parar de riure, vaja, amb un fil conductor criminològic i ornitològic que enganxen sumat a les intríngulis particulars que es couen en el mon top birder :-))) 200% recomenable!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. M'alegra que t'hagi agradat! La intenció és aquesta, fer riure i descriure el món dels qui estem tocats de l'ala de veritat.

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars