Prismàtics de 7x42?

He rebut una newsletter de la National Audubon Society (l'associació ornitològica americana amb més socis), en la que hi ha una guia sobre prismàtics que es diu pomposament The 2014 Audubon Guide to Binoculars. La veritat és que deixa molt que desitjar com a guia però, com sempre passa en aquests casos, hi ha coses interessants. És recomanable donar-li una ullada per agafar alguna idea.


Però el què m'ha cridat l'atenció és que descarten completament els prismàtics de més de 8 augments per ornitologia i, de fet, recomanen els 7x42 com els ideals per birding. És sorprenent que esmenta que dos personatges coneguts en l'escena pro dels EEUU, Roger Tory Peterson y David Sibley, autors de nombroses guies (la famosa "Peterson", per exemple) fan servir 7x42.

En la llista de magnificacions recomanades per birding esmenten únicament aquestes: 6x32 (!), 8x32, 7x35, 8x40, 7x42, 8x42 i 8.5x44. Francament sorprenent. Suposo que tothom deu anar també amb cata perquè sinó està clar que se'ls escapen moltes coses.

Interessant també el comentari d'una persona en el blog que explica que degut al Parkinson es va veure obligat a deixar d'observar ocells perquè no podia aguantar els prismàtics amb prou estabilitat però va adquirir uns Canon 10x30 amb estabilitzador de imatge i se li ha solucionat el problema. Malgrat que l'òptica es veu que deixa una mica que desitjar, la funció d'estabilització és francament bona. Sempre he pensat que m'agradaria provar uns binocles amb estabilitzador d'imatge però no he tingut mai ocasió i aquest comentari m'ha picat encara més la curiositat.

Podeu trobar aquesta guia a:
http://www.audubonmagazine.org/articles/birds/2014-audubon-guide-binoculars

Com deia  al principi d'aquesta entrada, no espereu gran cosa d'aquesta guia però al final hi ha una llista (de fet, llisteta) de marques classificades segons rangs de preus que pot ser útil. És interessant que a la llista dels, diguem-ne, Rolls Royce, a part dels de sempre (Swarovski, Leica y Zeiss) hi inclou també Nikon, cosa que em sembla bastant merescuda pels que he tingut ocasió de provar.

Bon birding!

Comentaris

  1. Ostres! Jo també quedo parat, tota la vida he defensat els 10X40, ajudat perquè majoritàriament sempre m'he dedicat als rapinyaires. I és de l'augment que tinc els més bons.
    Darrerament, però, utilizo força uns 8X42 perquè miro també moixonets, ara, 7x (!?) ho trobo poc, francament.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars