Entrenar-se a identificar ocells amb www.birdid.no



Aquí teniu un video de 6 minuts en el que explico de forma resumida com entrenar-se a identificar ocells amb la web noruega www.birdid.no, una eina molt interessant per millorar les nostres capacitats d'identificació.


Es possible que us hagi quedat algun dubte sobre algun concepte després de veure el video en el que us explico com entrenar-se a identificar ocells amb BirdID.no. Aquí teniu un glossari i pantalles de l'aplicació per tal que aprofiteu tota la informació que hi trobeu.

Paleàrtic Occidental o Western Paleartic. El paleàrtic és una de les 8 regions biogeogràfiques o ecozones del món, és a dir, una de les divisions a gran escala que fan de la terra els biòlegs i ecòlegs basant-se en els animals i plantes que hi viuen. El paleàrtic occidental (abreviat WP) inclou tot Europa a l'est fins a Russia, el nord d'Àfrica, mitja península aràbiga, etc. (vegeu mapa).

Molts ornitòlegs solen fer servir el WP com a referència de gran escala per les seves llistes d'ocells. Pots tenir la teva llista d'ocells de Catalunya, Espanya, P. Ibérica i el WP com a àmbit més gran. Rares vegades es fa servir Europa com a àmbit geogràfic per una llista ornitològica.




Idioma Català. A la pantalla principal seleccioneu Catalan com a idioma i veureu com la web continua íntegrament en anglès...  ok, quan feu el test tindreu els noms dels ocells en català.

Spain, Level 3. Aquest seria el nivell d'un ornitòleg de veritat del país. Si passeu aquest nivell tindreu tot el respecte i admiració del qui escriu aquestes ratlles (atenció que Spain inclou les Illes Canàries). Podeu triar Andorra i només se us preguntaran les espècies que a Catalunya tenim al Pirineu però em sembla una mica trampós...




Test formal. Quan demaneu el test formal heu d'acreditar al menys estudis secundaris o 5 anys d'experiència en el ram de l'ornitologia. Un servidor senzillament va escanejar el títol de COU i va fer una breu traducció a l'anglès del que deia el certificat. Després cal omplir un formulari on es demanen les dades de contacte, adreça, quin test feu, la documentació que envieu i, el més important, la vostra talla de samarreta. Per experiència veig que la XXL s'adapta raonablement bé a un cos de 99Kg, sempre que sigui ben fet, atlètic i proporcionat com el meu (nota: no s'admeten comentaris sobre aquest darrer punt en el blog!).


 Bon birding!







Comentaris

  1. Se que l'entrada es molt antiga, pero gracies a tu vaig descobrir aquesta web que esta molt be quan estas a casa sense sortir i tens "mono"... L'altre dia vaig ensopegar amb l'app d'aquesta web, jo diria que es de recent creacio i tambe va be per peacricar en estones mortes fora de casa.

    Salutacions!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Cristian, la informació em va perfecte per al proper curs de ID!

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars