Ets nou en aquest blog?

Tinc aquest blog des de fa un parell d'anys per tal de promocionar l'afició a l'ornitologia i ajudar a donar les primeres passes als que comencen a iniciar-se en aquest camp. També intento posar informació de tot tipus que pugui interessar a l'ornitòleg expert que vol profunditzar més en el coneixement dels ocells. Com que últimament s'hi estan incorporant molts seguidors nous, en aquest article vull donar-vos uns pocs consells per treure'n el major profit.

Segur que el programa de TV3, Tocats de l'Ala, ha tingut molt a veure en aquest increment de visites al blog. El fet que una televisió amb un alt nivell d'audiència dediqui un programa a l'ornitologia, sens dubte contribueix molt positivament a la popularització d'aquesta afició entre el públic en general i fa que una gran quantitat de persones interessades en la natura, l'excursionisme, els animals o senzillament l'aire lliure, vegin en l'observació dels ocells una nova forma de gaudir del món que ens envolta. 

Parafrasejant Jonathan Franzen, escriptor de best-sellers i aficionat a l'ornitologia, quan aprenem a reconèixer els ocells, el paisatge pren una nova dimensió i, mentre que abans no podíem fer més que fer-li una foto pel record, ara és un lloc tremendament interessant que amaga una munió de tresors que esperen ser trobats. Pel qui descobreix el món dels ocells en edat adulta, de cop els boscos, parcs, camps, rius i muntanyes, apareixen plens d'ornaments acolorits, melòdics i alegres que ens havien passat desapercebuts fins aleshores. L'aficionat novell se'n fa creus de com no s'hi havia pogut fixar fins aquell moment!

L'autor de best-sellers com "Llibertat" va descobrir l'ornitologia quan ja passava dels 40 anys i relata que un nou món es va obrir davant dels seus ulls.
Si sou d'aquests, aquí teniu unes recomanacions d'ús d'aquest blog per desenvolupar la vostra recent afició el més ràpid possible:

A la dreta teniu una llista d'etiquetes en les que es classifique els articles d'aquest blog. El principiant hauria de començar mirant els articles etiquetats en les categories òptica, guia de camp i identificació, preferiblement des dels articles més antics als més recents ja que els articles més bàsics els vaig escriure al principi i hem anat progressant des de llavors.

Suposo que per desviació professional (i perquè hi crec), recomano començar fent alguns cursos. A l'Institut Català d'Ornitologia, on treballo fent tasques de difusió i formació, tenim un programa de formació que podeu veure aquí. Just en aquesta època -final d'any- acaba la temporada i pràcticament ja els hem fet tots o estan en curs. A finals de desembre penjarem el calendari del primer semestre de 2016. Us recomano que els mireu o que cerqueu els que fan altres associacions. Per exemple, podeu trobar cursos i sortides guiades per magnífics ornitòlegs experts en les activitats de l'APNAE, GEPEC, EGRELL, ADENC, Consorci Delta del Llobregat i força més (disculpes per tots els que em deixo), incloent-hi les activitats dels parcs naturals.

Els articles amb les etiquetes de menjadores, caixes niu, ocellsdelsjardins, llibres i material, trobareu també molta informació que us pot ajudar a començar a descobrir les diferents facetes de l'afició a l'ornitologia. No tot s'acaba en anar a buscar ocells a la muntanya i identificar-los. Pots passar-t'ho fantàsticament fent que els ocells vinguin al teu jardí i observant-los ben de prop.

A part dels articles pràctics, al blog trobareu força informació sobre biologia, comportament, migració i, en general, aspectes sobre la investigació científica en el camp de l'ornitologia que us ajudaran a entendre millor tot el què observeu al camp.

Així que ja ho sabeu: aquí teniu teca per començar!

Bon birding!

Comentaris

  1. No només els que descobreixen el món dels ocells en edat adulta es fan creus de no haver-ho descobert abans. Jo, amb els meus 14 anys, em sap molt greu haver deixat passar l'oportunitat d'apuntar-me espècies noves quan temps enrere vaig estar al Pirineu collint bolets i ni cas als ocells...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Entre nosaltres, odio collir bolets! ;-)
      Vas ajupit i no t'enteres de res; ni escoltes, ni veus res més que el terra i se t'escapen tots els ocells. Però no et preocupis, als teus 14 anys tens l'oportunitat de recuperar el temps perdut!

      Elimina
  2. He vist "Tocats de l'ala" i hi han recomanat aquest blog. Un descobriment ;-)

    ResponElimina
    Respostes
    1. M'alegro que l'hagis descobert gràcies al programa però, no sé, no sé... a mi em sona que ja eres habitual de per aquí... jajaja!

      Elimina
    2. S'agafa abans un mentider que un coix ;-)

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars